Herdenking op 4 mei

Aan de herdenking in het Bos van Wijckerslooth op 4 mei, neemt een groeiend aantal inwoners van Oegstgeest, onder wie steeds meer jongeren, deel. Deze herdenking wordt georganiseerd door de volgende organisaties:
• Oranjevereniging Oegstgeest
• Oorlogsgraven Comité
• Het Comité Halifax
• De Raad van Kerken Oegstgeest
• Veteranen Oegstgeest

De voorgaande jaren moest deze herdenking helaas plaatsvinden onder de corona-beperkingen. Wij hopen uiteraard dat dit jaar weer een gewone herdenking mogelijk zal zijn waarbij iedereen welkom is.

Zodra meer bekend is over deze herdenking zal deze informatie op deze website verschijnen.

Verder vermeldt deze website ook andere activiteiten die passen in het herdenken van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Onderstaand bericht ontvingen wij van de Muziekkamer Oegstgeest
In een programma van het New European Ensemble  wordt stilgestaan bij de dood van Anne Frank inmiddels zevenenzeventig jaar geleden in het concentratiekamp Bergen Belsen
Actrice theatermaker en voice over artiest Ellen van Rossum draagt passages voor uit het Dagboek van Anne Frank.Daarnaast klinkt muziek van de Nederlandse componisten Jan Gilse (Rotterdam 1881-Oegstgeest 1944), Leo Smit (Amsterdam 1900-Sobibor 1943) en Marius Flothuis (Amsterdam 1914-2001). Smit en Flothuis werden tijdens de Tweede wereldoorlog naar vernietingskampen gestuurd.
Smit werd op 30 september 1943 vermoord in Sobibor. Flothuis overleefde zijn deportatie naar Sachenhausen. Verzetsleider Jan van Gilse Jan van Gilse overleed in 1944 ondergedoken met zijn vrouw in Oegstgeest hij is ter aarde besteld op de begraafplaats van de Groene Kerk in Oegstgeest.
De musici in dit programma zijn Felicia van den End fluit en Daan Treur piano

Zondag 1 mei, Groene Kerkje Oegstgeest om 15.00 uur
Toegang 30 euro. Vrij entree t/m 18 jaar onder begeleiding van een volwassene
www.muziekkamer-oegstgeest.org