Laatste herdenking geallieerden

op maandag 11 november om 11:00

 

Oegstgeestenaren en anderen herdenken elk jaar de geallieerde vliegers die in de Tweede Wereldoorlog boven Oegstgeest zijn gesneuveld en bij het Groene Kerkje zijn begraven.

Wij herdenken dan ook de anderen die hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven en in Oegstgeest ter ruste zijn gelegd. Dat gebeurt op 11 november, ‘remembrance day’, de dag waarop de Britten hun doden herdenken.

De herdenking vindt plaats om 11.00 uur met een bijeenkomst in het Groene Kerkje met medewerking van het Kamerkoor Oegstgeest o.l.v. Sarah Elias.
In de kerk zal worden gesproken door drs. Freek Lugt, auteur van boeken over de geschiedenis van Oegstgeest, Leiden en de regio Rijnland en oud-voorzitter van het Oorlogsgravencomité Oegstgeest. De titel van zijn voordracht is Nabestaanden.

Op de herdenking volgt een gezamenlijke bloemlegging bij de oorlogsgraven met medewerking van The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums. Na afloop kunt een kopje koffie drinken in het naast de kerk gelegen Willibrords Erf.

Voor de goede orde merken wij op dat dit de laatste herdenking in de huidige vorm zal zijn. In overleg met de Oranjevereniging, de Raad van Kerken en de gemeente Oegstgeest is besloten om de herdenking van de geallieerde gevallenen samen te laten vallen met de herdenking op 4 mei in Oegstgeest.

IEDEREEN IS VAN HARTE UITGENODIGD

 

They shall grow not old, as we that are left grow old:
Age shall not weary them, nor the years condemn.
At the going down of the sun and in the morning
We will remember them.

 Uit ‘For the Fallen’, door Laurence Binyon (1869-1943)